• Rijdende Labrador Retriever

    Posted on juni 19, 2013 by in Hondenverhalen

    Een eigenaar heeft een Labrador die op elke hond springt en ook de visite te grazen neemt. En een volwassene blijft nog redelijk staan, een kind is daar echter niet tegen op gewassen. En elke hond die daar niet van gediend is, krijgt enorme bonje met de hond. Voor de baas niet leuk en voor de andere hondeneigenaar en visite ook niet echt prettig.

    De eigenaar heeft me laten zien hoe het er thuis aan toe ging en hoe de overige gezinsleden zich gedroegen. Wat gebeurde er bij voorbeeld bij het eten geven. En hoe ging het uitlaat ritueel. Ook de andere twee honden in de roedel zijn meegenomen in de observatie. En juist deze twee andere honden hebben mij fantastisch geholpen. Zij waren namelijk de enige twee waar deze Labrador niet op sprong. Hierdoor waren ze mijn twee assistenten en heb ik aan de eigenaar kunnen laten zien wat hun lichaamstaal was.

    Ze hebben er nog wel veel werk aan gehad maar door mijn adviezen hebben ze al een flinke stap in de goede richting gedaan. En al behoorlijk veel vrienden en kinderen worden niet meer besprongen.

    Share Button