• Angstige pup

  Posted on april 26, 2017 by in Hondenverhalen

  Als ik binnenkom duikt de pup gelijk achter de bank. Zonder naar de pup te kijken, aan te raken of te praten ga ik aan de keukentafel zitten. Eerst maar eens een intake gesprek.

  Pup is totaal niet angstig als alleen de eigen roedel in huis is. Dan wordt er vrolijk gespeeld en is het een kleine boef. Maar zodra er vreemden binnenkomen, vlucht de kleine weg. De familieleden vinden dit erg jammer want je wilt toch graag de vreugde van een pup delen met vrienden en familie.

  Een van de tips die ik heb gegeven is om visite heel leuk te maken door hen lekkers te laten gooien. Belangrijk is dat de visite vooral de hond niet aankijkt, aanraakt of tegen de pup praat. En de eigen roedel moet vooral niet op de angstige momenten de pup aanhalen. Dan bevestig je namelijk het gedrag.

  Toen we na een anderhalf uur praten keken, bleek de kleine kanjer al onder de tafel te liggen. En na de wandeling buiten voor nog wat tips buiten, kwam de kleine al naar mij toe. Welliswaar van achteren benaderd maar zijn neusje maakt op een gegeven moment contact met mijn uitgestoken hand.

  Inmiddels is de roedel alweer maanden verder, hondjewaf is inmiddels groot en niet angstig meer. Het gaat heel goed!

  Share Button