Hondenleven

Ik wil graag dat elke hond een hondenleven heeft

Iedere hond moet de mogelijkheid hebben om gewoon hond te zijn. Elke hond en zijn baas wil toch in harmonie kunnen genieten van het goede leven? De optimale situatie is als beide partijen respect voor elkaar hebben en weten wat de vijf basisregels zijn voor een krachtig en prachtig leven samen.

 

DSCN8882

De 5 basisregels voor hondenbezitters

  1. Elke roedel heeft een stabiele packleader nodig
  2. Als packleader ben je altijd kalm en assertief
  3. Eerst komt de neus, dan ogen en als laatste de oren
  4. Een hond leeft in het nu
  5. Corrigeren alleen bij “een heterdaadje”

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om bovenstaande regels toe te passen in ons dagelijkse drukke leven. Vooral als je een verleden hebt opgebouwd met je hond. Wij mensen hebben de neiging om vanuit die ervaring  verder te bouwen aan de relatie en dat kan een negatief effect hebben.

In principe is het mogelijk om met elke hond samen te leven in harmonie. Het gaat meestal om de energie die je uitstraalt. Honden verstaan geen mensentaal, ze horen louter alleen de melodie van je stem en zien je lichaamstaal. Daar ligt dan ook meestal mijn aandacht.

Soms denken mensen dat ik fluister met de hond. Ik zeg namelijk vrij weinig maar communiceer duidelijk wel met de hond. Daarom word ik ook wel hondenfluisteraar genoemd. Ik laat de honden weten wie de leader of the pack is. Ik corrigeer het gedrag van de hond en laat aan jou zien wat je moet doen om leader van the pack te worden. Hondengedragstherapeut is hier dus ook van toepassing.

Heb jij een agressieve, dominante, angstige, bijtgrage,  blaffende, drukke, opdringerige hond? Vertoont jouw hond gedrag wat je niet wilt zien? Neem dan contact met mij op. Dan gaan we samen aan de slag om het weer plezierig te maken om samen met je hond te zijn.