Alpe d’HuZes

Wat is Alpe d’HuZes?

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 is jaar op jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald. Vanaf de eerste keer van de actie in 2006 wordt 103% van alle sponsorgelden aangewend voor onderzoek.

_DSC6051Ik ben zelf in 2009 in aanraking gekomen met Alpe d’HuZes omdat mijn man een doel zocht om voor te trainen. In 2011 ben ik zelf twee keer omhoog gefietst en in 2012 zelfs drie keer. In juni 2013 ben ik weer wezen fietsen en dit keer met mijn zoon van negen jaar. In 2014 ga ik omhoog met mijn dochter van zes. Ook dit jaar dragen we onze klim op aan mijn schoonmoeder / zijn oma. Wij hebben haar nooit mogen leren kennen. En omdat mijn zoon en dochter dit geen enkel kind wensen, willen zij “die stomme rotziekte de wereld uit trappen. Elk kind verdient een opa en oma”.

Vanaf 2011 zit ik ook in de organisatie van dit prachtige evenement en reizen we dus ook elk jaar af naar Frankrijk om naast het fietsen ook veel vrijwilligerswerk te doen.

Me and Your Dog ondersteunt Alpe d’HuZes dus op allerlei manieren.

Alpe d'HuZesMocht je ook Alpe d’HuZes willen sponsoren, klik dan op het Alpe d’HuZes logo en kies een actie uit om te doneren.