Dit ben ik

Maaike BergAl van kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in dieren. Van een emmer vol slakken verzamelen tot een 3 dagen oud muisje gedurende twee weken in leven houden. Van een kat die apporteert tot een vlieg die steeds weer op mijn vinger komt zitten. Van een hyperactieve Jack Russel die rustig wordt tot een stevig dominante Rottweiler die mij volgt. Dankij mijn hoog sensitief vermogen voel ik dieren feilloos aan. En zij weten in een oogwenk wat ze aan mij hebben.

In de loop der jaren ging mijn interesse van dieren in het algemeen steeds meer specifiek uit naar honden. Ik kon steeds beter en gemakkelijker communiceren met honden. Het maakt niet uit wat voor karakter de hond heeft. Als ik een tijdje met de hond heb doorgebracht, weet hij dat ik de leider ben en hij mij moet volgen. Het prettige van honden is dat ze heel puur zijn en niet vanuit het verleden communiceren. Het voordeel daarvan is dat je dus elke dag opnieuw met een nieuwe relatie kunt starten.

Maaike Bergik zie genoeg honden om me heen die verkeerd begrepen worden. Daarom wil ik mijn kennis graag delen met de bazen van deze honden en elke hondenbezitter leren hoe het is om ‘hond’ te zijn. Als je dát weet, kun je beter en gemakkelijker begrip opbrengen voor het gedrag van je hond. Zodra je dat begrip hebt, is het minder erg als de hond de grenzen opzoekt. Op dat moment weet je namelijk waarom de hond iets doet. Ook wat je vervolgens zelf moet doen om het gedrag om te zetten.

Kortom: elke hond verdient een hondenleven!